Aanbod

Cursus bewust bevallen

De vierdaagse cursus is speciaal voor de aanstaande mama die zich wil voorbereiden op de bevalling en bewust wil genieten van de zwangerschap. De cursus is een leuke manier om goed voor jezelf te zorgen en je op positieve wijze voor te bereiden op de bevalling.

Helpt je om te ontspannen en vermindert angst- en spanningsklachten

 Leert je houdingen, bewegingen en ademhalingstechnieken die je kunnen helpen tijdens de bevalling

Geeft bewustwording van je eigen lichaam

Geeft je een moment om even bewust te genieten van je zwangerschap

De cursus wordt gegeven op zaterdagmiddag van 12.30 – 13.45 bij Your balance in Tiel op 24 en 31 augustus, 7 en 14 september.

 

Samen voorbereiden op de bevalling                                             

Wil jij je samen met je (geboorte)partner voorbereiden op de bevalling? Tijdens deze actieve les krijgen jullie informatie over het geboorteproces en krijgt je partner tips hoe jou te ondersteunen tijdens de bevalling. We gaan aan de slag met de Rebozo en je partner leert een aantal massagetechnieken. De les wordt in groepsverband gegeven bij Your balance in Tiel op vrijdag van 19.30-21.00, de data hiervoor zijn:

  28 juni

  20 september

  29 november

 

Geboortewensen consult

Tijdens het geboortewensen consult van ander half uur licht ik je voor over alle keuzes en opties die je hebt, zodat je bewuste keuzes kan maken vanuit kennis en de regie houdt over je bevalling. We doen dit aan de hand van kaartjes waarop tegenstellingen staan, zodat je snel in kaart krijgt wat jouw wensen en behoeftes zijn. Na het consult krijg je desgewenst feedback via de email.

 

Doula begeleiding                                                                        

De geboorte van jullie baby is de meest bijzondere en levensveranderende gebeurtenis in jullie leven. De manier waarop je bevalt heeft invloed op de rest van jullie leven. Als doula sta ik jullie tijdens deze bijzondere tijd bij en stoom ik jullie klaar met alle informatie en tips die je nodig hebt! Wil jij vol zelfvertrouwen bevallen vanuit je eigen kracht, je gesteund voelen in jouw keuzes en baas zijn over je eigen bevalling? Klik dan hier voor meer informatie!

 

Postpartum support                                                                  

Om jullie optimaal te ondersteunen tijdens de kraamtijd bied ik postpartum support aan, waarin ik je fysieke, emotionele en praktische ondersteuning bied. We kijken samen waar jullie behoeftes liggen en passen de ondersteuning aan jullie persoonlijke wensen aan. Denk hierbij aan:

  Voedende maaltijden
  Gesprekken
  Massages
  Licht huishoudelijk werk
  Hulp bij de verzorging van je kind(eren)

Postpartum support is met een minimum van 12 uur te boeken. De uren zijn op te nemen in blokken van 4 uur die naar behoefte in te vullen zijn. De prijs is inclusief een intake consult tijdens de zwangerschap, waarin we gaan kijken waar jullie behoeftes liggen en help ik jullie ook om hulp vanuit jullie eigen netwerk te vragen.

 

Rebozo sluitingsritueel

Waar je tijdens de bevalling bent geopend om je baby te kunnen baren, kan je met het sluitingsritueel letterlijk (met de doeken) en figuurlijk (energetisch) gesloten worden, zodat je weer meer bij jezelf komt. Het is een moment van diepe ontspanning en aandacht voor jou als moeder, waarin we stilstaan bij het proces waar je doorheen bent gegaan tijdens de zwangerschap en bevalling om jouw kindje op de wereld te verwelkomen. Het helpt bij de verwerking en zal je weer meer in contact brengen met je lichaam. Het ritueel wordt als afsluiting van de kraamtijd gegeven, maar dit kan ook nog jaren later, bijvoorbeeld bij de wens voor een volgend kindje, een miskraam, stilgeboorte of tijdens de overgang. Klik hier om meer te lezen.

 

Zwangerschapsmassage                                    

Toe aan een ontspannen momentje voor jezelf en je baby om even bewust van de zwangerschap te genieten? Deze ontspannende massage van 60 min. kan zwangerschaps-gerelateerde klachten verminderen en zelfs voorkomen. Ik besteed aandacht aan het hele lichaam en weet precies welke punten ik niet mag gebruiken, zodat de massage veilig is voor jou en je baby. De massage wordt in zij- en rugligging gegeven waarbij je wordt ondersteund door kussens. Klik hier voor meer informatie

 

Ontspanningsmassage

Na de bevalling (of maanden/jaren later!) verdien jij als mama ook wat extra aandacht! Tijdens deze heerlijk ontspannende algehele lichaamsmassage van 60 minuten kan jij even helemaal ontspannen en genieten van een moment voor jezelf. Het is ook mogelijk om de massage bij jou thuis te geven. Hier reken ik €10,- extra voor.

 

Baby masseren in de kraamweek

Deze massage is geschikt vanaf de geboorte en een goede voorbereiding op het ‘echte’ masseren. Tijdens de loving hug massage gaan we je kindje masseren door middel van omvattende druk. Deze techniek lijkt op het gevoel dat je kindje in jouw buik heeft ervaren. Je kindje voelt letterlijk wat zijn/haar grenzen zijn, wat rust geeft. Deze techniek is in de zwangerschap al aan te leren op een pop.

 

Privé cursus babymassage compleet                            

Deze cursus van 4 lessen is een leuke mix van babymassage en yoga oefeningen. Ook komen er een aantal korte massages aan bod voor als je een keer wat minder tijd hebt. Inclusief massageolie en een overzichtelijke cursusmap met alle behandelde technieken:

♥  Shantala babymassage

♥  Commode massage

  Slaap lekker massage

♥  Gebruik tummy tub

  Loving hug masssage

♥  Basisbevestigend dragen

  Ontspanningsoefeningen

 

Privé cursus Shantala babymassage                                                                

Tijdens deze cursus van 2 lessen leer je alle Shantala technieken. Na afloop krijg je een cursusmap met alle behandelde technieken en een flesje massageolie mee.

  Shantala babymassage

  Ontspanningsoefeningen

♥  Basisbevestigend dragen

 

Groepsles babymassage                                                                         

Een wekelijkse les waarin je samen met je kindje kan ontspannen en verbinding maken terwijl je andere moeders ontmoet. De lessen zijn een leuke mix van massage en yoga oefeningen voor je baby. De les wordt in huiselijke sfeer gegeven en er is alle gelegenheid om je kindje te voeden, verschonen of troosten. Slaapt je kindje? Dan is het mogelijk om de oefeningen op een pop te oefenen.

De eerste les start op vrijdag 10 mei om 10 uur en zal wekelijks worden gegeven tot de zomervakantie.

 

Meer lezen over babymassage? Klik dan hier!

 

Los consult                                                                                                             

Een los consult is in te vullen naar behoefte.

 

Workshop affirmaties                                                                    

Affirmaties zijn (korte) zinnen die je gedachten positief beïnvloeden en versterken. Door ze regelmatig en bewust te herhalen kun je jezelf als het ware resetten en kan je je gedachten over jezelf, de bevalling en het moederschap positief beïnvloeden. What the mind believes, the body achieves. Na een flinke dosis inspiratie ga je een affirmatie voor jezelf kiezen/bedenken en gaan we dit op stof schrijven, verven, plakken of borduren. Je kan er ook voor kiezen om een inspirerende tekst te gebruiken of een geboorte vaantje te maken. Tijdens de workshop is er tijd om dieper in te gaan op dingen waar je tegenaan loopt, mocht je daar behoefte aan hebben.

   

 

Cadeaubon

Leuk om als kraamcadeau te geven of vragen: een liefdevolle bijdrage aan een zachte geboorte en/of postpartum periode. Te verkrijgen vanaf €25,-

 

Klik hier voor prijzen

 

 

 

 

 

 

 

 

Schuiven naar boven