Babymassage

Babymassage

Het masseren van je baby heeft vele voordelen. Het helpt je kindje ontspannen en beter in zijn/haar lijfje te zakken, waardoor hij/zij beter slaapt. Het bevordert de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, de motoriek, spijsvertering en spierontwikkeling en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem en de bloedsomloop van je baby. Door de massage voelt je kindje letterlijk wat zijn/haar grenzen zijn en dit geeft rust. Ook versterkt het jullie band, waardoor je kindje zich veilig en geborgen voelt en later makkelijker een positief zelfbeeld ontwikkelt en meer zelfvertrouwen heeft. Daarnaast is het masseren van je kindje gewoon heel erg leuk!

 

Masseren bij klachten

Het masseren kan een ondersteunende functie bieden voor klachten van je baby. Denk hierbij aan: darmkrampjes, verstopping, doorkomende tandjes, verkoudheid, slecht slapen, onrustig/moeite met ontspannen, KISS syndroom, overstrekken of  een voorkeurshouding. Het masseren heeft een zeer positief effect op de hechting tussen moeder en kind als de moeder lijdt/heeft geleden aan een postnatale depressie.

Let wel, het masseren bij kindjes die overstrekken, een voorkeurshouding of het KISS syndroom hebben, is een aanvulling op de reguliere behandeling en géén behandelmethode.

 

Couveuse en NICU kindjes

Kindjes die te vroeg zijn geboren of op jonge leeftijd zijn geopereerd brengen vaak veel tijd alleen door in een bedje of couveuse. Als ze worden aangeraakt door een arts of verpleegster is dit vaak voor een pijnlijke, onplezierige of angstige handeling. Ze reageren dan doorgaans ook extra gevoelig op fel licht, harde geluiden en aanrakingen. Ook voor de ouders is dit een stressvolle en angstige situatie. Babymassage is een mooie manier om je kindje te leren dat er ook fijne aanrakingen zijn, dit samen te verwerken en een intense band op te bouwen met je kindje.

 

Praktische informatie

Voordat je aan de cursus begint, kan je je kindje al laten wennen aan aanrakingen. Doe dit bijvoorbeeld na het badje als je je kindje insmeert met babyolie/lotion.

We masseren niet als je kindje ziek is, koorts heeft om minder dan 48 uur geleden gevaccineerd is.

Heb je een groepje met wie je de cursus wil volgen? Neem dan contact op zodat ik een offerte op maat kan maken.

 

Wanneer starten met babymassage?

Je kan starten met babymassage vanaf dat je kindje 6 weken is tot ongeveer 9 maanden (als je kindje gaat kruipen). Voor kindjes die te vroeg zijn geboren, rekenen we 6 weken vanaf de oorspronkelijk uitgerekende datum.

 

Cursus babymassage compleet 

4 lessen van elk een uur
♥ Shantala babymassage technieken
♥ Yoga oefeningen voor je baby
♥ Ontspanningsoefeningen
♥ Masseren bij klachten
♥ Loving hug massage
♥ Commode massage
♥ Slaap lekker massage

Kosten €120,-

Cursus Shantala babymassage 

2 lessen van elk een uur
♥ Shantala babymassage technieken
♥ Ontspanningsoefeningen

Kosten €80,-

Schuiven naar boven