Doula

Doula

De geboorte van je baby is de meest bijzondere en levensveranderende gebeurtenis in je leven. De manier waarop je bevalt heeft invloed op de rest van jouw leven, maar ook dat van je partner en kind(eren). Als doula ben ik er om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden en jullie een zachte start te geven in het ouderschap.

Het gevoel dat jij de controle en vrijheid in keuzes hebt, ook als het allemaal anders loopt dan je dacht, maakt dat je later met een fijn gevoel terugkijkt op je bevalling. Als doula zal ik jou zonder oordeel helpen de keuzes en jouw geboortewensen en grenzen in kaart te brengen en dit uit te dragen naar het medisch personeel, zodat jij de baas bent en blijft over jouw bevalling.

Continue ondersteuning

Ik ben de constante factor tijdens je bevalling. Waar de verloskundige tussendoor nog wel eens wordt opgeroepen om naar een andere bevalling te gaan, blijf ik de hele bevalling (vanaf wanneer jij dat wenst) bij je en ga pas weg als jouw kindje geboren is. Of je nou thuis, in het ziekenhuis of geboortecentrum bevalt, ik ga met je mee en blijf bij je. Ik ben dan ook geen vervanging van de verloskundige/het medisch personeel, maar een waardevolle aanvulling. Samen vormen we een geboorteteam om jou zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Ook voor je partner is een vertrouwd gezicht fijn. Een bevalling is immers een spannende gebeurtenis en door de emotionele betrokkenheid kan het soms lastig zijn om te weten wat er op dat moment nodig is. Doordat ik op de hoogte ben van de medische protocollen kan ik met jullie meedenken en zorg ik voor rust en moedig je partner aan hoe jou het beste te kunnen ondersteunen. Partners voelen zich hierdoor zekerder in hun rol en zijn meer betrokken.

De begeleiding

Tijdens de voorgesprekken leren we elkaar beter kennen en gaan we samen op zoek naar jouw geboortewensen en grenzen. Met mijn ruime kennis over zwangerschap en geboorte informeer ik jou over alle keuzes en mogelijkheden die je hebt, zodat jij goed geïnformeerd je eigen keuzes kan maken. Ook kan je bij mij terecht met al je vragen en/of angsten. We gaan dieper in op wie jij bent en wat je verwachtingen zijn en hoe je omgaat met pijn en onverwachte situaties. We bespreken je eventuele eerdere bevallingen en wat je daar fijn aan vond en wat je hebt gemist. Tussen de afspraken door is er regelmatig Whatsapp/mail contact.

Als de bevalling begint hebben we contact en bepalen we samen wanneer jij graag wilt dat ik kom. Zodra ik er ben, ga ik niet meer weg totdat jouw kindje geboren is en het voor beide partijen goed voelt dat ik weer vertrek. Omdat we van tevoren uitvoerig hebben besproken wat jouw wensen en grenzen zijn, kan ik hierop inspelen en deze bewaken. Ik bewaak de rust, jouw wensen/grenzen, stel gerust, adem mee, moedig aan, masseer, denk mee, zet je in je kracht en vorm een brug tussen jou en  het medisch personeel en zorg ervoor dat jij je gehoord, gezien en gerespecteerd voelt.


"A doula doesn't empower you, she simply encourages, comforts and honours you. As you use the power you had all along - Kristyn Blocher

Het doula effect

Iedere vrouw heeft baat bij een doula. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die continue support krijgen van iemand die geen deel uitmaakt van het medische team en al in de zwangerschap betrokken is, een kortere bevalling hebben, minder pijn ervaren, er minder kans op medische ingrepen is en achteraf met een tevreden gevoel op de bevalling terugkijken. In de kraamtijd zorgt dit tot meer moeders die succesvol borstvoeding geven en minder kans hebben op een postpartum depressie. Kortom een investering in jezelf (en gezin) die je meer dan waard bent!

 

Pakketten

Down to earth €850,-  

♥ Kennismaking
♥ 2 gesprekken
♥ Hulp bij opstellen van het geboorteplan
♥ Lenen van boeken en tijdschriften
♥ 24/7 op wacht vanaf week 37 totdat jullie kindje geboren is
♥ Contact via Whatsapp en/of email
♥ 41 weken afspraak
♥ Ondersteuning tijdens de bevalling vanaf wanneer jij dat wenst
♥ Gratis gebruik van geboortebal en TENS* (excl. persoonlijke elektroden €15,-)
♥ Kraambezoek
♥ Geboorteverslag inclusief foto's
♥ Afrondend gesprek waarin we de bevalling nabespreken.
♥ 15% korting op alle overige diensten

In de wolken €1050,-

♥ Alles uit het down to earth pakket
♥ Zwangerschapsmassage van 60 minuten
♥ Privé workshop affirmaties
♥ Mama verwenpakket t.w.v. €55,-
♥ Magnesium voetenbad + voetmassage
♥ Rebozo sluitingsritueel

Schuiven naar boven