Over Michelle

Over mij

Ik ben Michelle, moeder van een zoontje van 3 en woonachtig in de Betuwe. Na de geboorte van mijn zoontje stond mijn leven op zijn kop. De bevalling liep niet van een leien dakje en ik belande in een postpartum depressie. Ik kwam mijn dagen door op de automatische piloot en had last van vage lichamelijke klachten. Ik startte de zoektocht naar de nieuwe ik en vertrok samen met mijn zoontje van 1 naar Indonesië om daar 3 weken rond te reizen. Ik kwam met nieuwe energie terug en ging verder opzoek naar mezelf. Het was een lange weg van diepe dalen en hoge pieken waarin ik leerde op mezelf te vertrouwen en naar de behoeftes van mijn zoontje te luisteren. Het verlangen om andere te helpen en bekrachtigen in deze kwetsbare tijd groeide. Ik heb inmiddels een mooi aanbod verzameld, waarmee ik hoop dat ik vele vrouwen (en partners) terug in hun kracht kan zetten en ondersteunen, zodat zij de best mogelijke start krijgen in het moederschap. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Liefs Michelle

 

 

Opleidingen / cursussen

Docent babymassage level expert – RGDB, juli 2018

Doula Doula opleiding Utrecht, september 2018 – heden

Zwangerschapsmassage – Mood massage opleidingen, december 2018

Postpartum doula training Postnatal support network, maart 2019

 

Lezingen

Geboorte patronen – Anna Verwaal, oktober 2018
Hoe vormen conceptie, prenatale en geboorte ervaringen de blauwdruk van ons leven? Op welke manier beïnvloeden geboorte patronen onze persoonlijke en professionele relaties? Hoe worden we ons hiervan bewust en kunnen we anderen hierin begeleiden?

Geboorte hormonen – Anna Verwaal, november 2018
Waarom is een fysiologische bevalling ‘volgens moeder natuur’ zo belangrijk? Hoe beïnvloeden geboorte hormonen de verbinding tussen moeder en kind? Wat kunnen we doen om dit levensbelangrijke proces zo optimaal en veilig mogelijk te laten verlopen?

Geboorte geschiedenis – Anna Verwaal, maart 2019
Waarom bevallen de meeste vrouwen, wereldwijd, meestal op hun rug? Waar komt de angst voor het baringsproces vandaan en hoe is dit ontstaan? Is deze angst eigenlijk wel terecht? Door het verleden te begrijpen kunnen we de toekomst verbeteren.

Schuiven naar boven