Postpartum support

Mothering the mother

Een nieuwe moeder heeft net zoveel zorg en aandacht nodig als een pasgeboren baby. Na de bevalling is er tijd nodig om lichamelijk en emotioneel te herstellen en te wennen aan de nieuwe situatie. Dit herstel begint met voldoende rust en (zelf)zorg in de eerste 40 dagen waarin je lichaam de tijd krijgt om te herstellen en jullie gewend raken aan de nieuwe situatie, elkaar leren kennen en hiermee een stevige fundering bouwen voor de toekomst van het hele gezin. Gelukkig hebben wij kraamzorg in Nederland, maar ik geloof dat elke nieuwe moeder meer zorg en aandacht verdient dan één week.

In andere culturen worden nieuwe moeders de eerste 6 weken ondersteund en verzorgd door familie en vriendinnen. Waar dit vroeger ook in onze cultuur verweven was is dit verloren gegaan door onze drukke levens. Wil jij wel die extra ondersteuning tijdens deze transformerende fase ervaren, zodat jij optimaal kan genieten van jouw kindje? Jullie goed kunnen hechten en samen wennen aan de nieuwe situatie? Ik kom jullie graag ondersteunen in deze bijzondere tijd en neem daarbij met liefde even alle zorgen uit jouw handen. Zodat jij alleen maar hoeft te genieten en de tijd krijgt om te herstellen. Denk hierbij aan:  

Maaltijden

Met liefde kook ik een voedende en verwarmende maaltijd voor jou (en je gezin) om je herstel te bevorderen. 

Luisterend oor

Zonder oordeel luister ik met al mijn aandacht naar jouw verhaal.  

Voetmassage

Een heerlijke voetmassage om even te ontspannen en te genieten van een momentje voor jezelf. 

Huishoudelijke hulp

Ik neem licht huishoudelijk werk uit handen. Denk hierbij aan stofzuigen, afwassen, bed verschonen…

Verzorging kind(eren)

Ik kan helpen met de verzorging van je baby of bijvoorbeeld oudere kinderen uit school halen of er even mee spelen.

Rituelen

Rituelen zijn een mooie manier om stil te staan bij wat is geweest en kunnen een ondersteunende functie bieden bij de afsluiting van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd..
Schuiven naar boven